Ditka

Ditka

Sobota, 18.7.2015, 19:00 Jubilejnik

Pevka, kitaristka in komponistka iz Prevalj se z glasbo ukvarja od rane mladosti. Pri devetih letih je nastopila na otroškem pevskem festivalu »Kristalček«, pri enajstih letih pa je že posnela svoj prvi CD.

Leta 2005 je s skladbo Album s slikami zmagala na največjem otroškem festivalu Fens v Izoli. Leta 2010 je bila njena skladba „So fine“ uvrščena na zgoščenko Val010 – imamo dobro glasbo, istega leta je končala tudi nižjo glasbeno šolo za kitaro.

Oktobra predlani je izdala album z naslovom Ne bodi kot drugi z desetimi pesmimi, med katerimi je tudi njena pesem Dreamer, s katero je dosegla izreden uspeh na prestižnem skladateljskem tekmovanju v Londonu (United Kingdom Songwriting Contest), kjer se je v kategoriji Singer/Songwriter uvrstila v finale z devetimi od desetih možnih točk.

Lani je posnela drugi videospot za pesem Dober dan življenje pesnika Toneta Pavčka; letos se je uvrstila med finaliste natečaja za glasbene izvajalce radia Slovenija International 30Years For You z avtorskimi skladbami v angleškem jeziku.

Ditka trenutno predstavlja svojo najnovejšo pesem Ne spreminjaj me, ki napoveduje nov album v sodelovanju s Ferijem Lainščkom.

https://youtube.com/devicesupport
https://youtube.com/devicesupport
https://youtube.com/devicesupport
https://youtube.com/devicesupport