Brass Band AGL in HoRORn

Brass Band AGL in HoRORn

Četrtek, 16.7.2015, 18:00 Kulturni center

Leta 2007 ustanovljena skupina Brass band Akademije za glasbo Ljubljana je nastala predvsem z zamislijo, da bi mladim profesionalnim glasbenikom omogočila čim več glasbenih izkušenj na koncertnih odrih doma in v tujini.

Tako z zelo raznolikim programom za takšne ansamble in s priredbami posveča veliko pozornosti tudi nastopu, izražanju in čim boljšem prilagajanju na koncertnih odrih, z veliko paleto glasbenega ognjemeta trobilnih instrumentov.

Ansambel rogov HoRORn sestavljajo najuspešnejši študentje Akademije za glasbo v Ljubljanipod vodstvom Boštjana Lipovška, izdaten delež pri vodstvu tega imenitnega ansambla pa nosi tudi Jožek Rošer, asistent na akademiji. HoRORn so Franci Šuštar, Marko Arh, Blaž Ogrič, Marko Pirc, KleverFelicio, Miha Lončar, Žan Zdovc, Jožek Rošer & Boštjan Lipovšek. Posebej za predstavitev nekdaj signalno lovskega instrumenta roga ali horna, kot ga nekateri raje imenujejo, so izbrali program od Mozarta in Beethovna, do Brucknerja in Sibeliusa pa vse do hollywoodskih melodij, v priredbah, ki včasih dajo misliti, da so bile te skladbe napisane prav za to zasedbo.