Juanito Makande

Juanito Makande

Sobota, 18.7.2015, 22:25 Club

Eden od bolj vročih španskih pevcev in kitaristov andaluzijskega flamenka, tako rekoč funka španskega polotoka, je pravkar sredi turneje pred tretjim albumom Las Canciones Que Escribí Mientras Volaba.

Juanito Makande ima v trinajstletni karieri za seboj obsežno odrsko kilometrino, s številnimi uspešnicami, ki so s pomočjo spleta prešle tudi meje njegove domovine. Juanito nadaljuje svoj let med španskimi in evropskimi odri ter predstavlja svoj novi glasbeni projekt.

S pomočjo crowdfundinga je lansko leto izšel njegov tretji samostojni album z naslovom Las canciones que escribí mientras volaba, ki s svojimi svežimi melodijami in pridihom sproščenosti ulice navdušuje španske množice. Hit Niña voladora je namreč v manj kot mesecu dni dosegel milijon ogledov na YouTubu.

Juanito je v svoji trinajstletni glasbeni karieri postal eden najpomembnejših ustvarjalcev stila flamenco underground, preko katerega s primesmi stila funk andaluz izraža svojo upornost ustaljenemu in že poznanemu. Je odličen pevec, kitarist in ‘cajonist’, ki išče navdih v mladosti, življenju in flamenku. Veliko mu pomeni stik s svojimi poslušalci vseh starosti, zato s pridom izkorišča družbena omrežja, da z njimi deli svoje misli in odpira družbena vprašanja. Njegovo ime je v zadnjih letih ustvarilo kult, ki spodbuja nova glasbena in umetniška gibanja ter na špansko sceno prinaša svežino.

Juanito Makandé - Niña voladora
Juanito Makandé - Cuchillos por el aire
https://youtube.com/devicesupport